No1Dragons
Welkom op No1Dragons.com.

Schrijf je vandaag nog gratis in op het gezelligste forum van de BENELUX.
Wij wensen iedereen veel lees en post plezier.

Met vriendelijke groeten
Stefan & Kelly
www.The-ChuLa-Range.be
www.No1Dragons.com

No1Dragons

Nederlandse Baardagamen & Reptielen forum
 
IndexPortalFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Inverquantel Drops 10 ml

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Den Chuck
Moderator
Moderator
avatar

Aantal berichten : 183
Registratiedatum : 28-09-09
Leeftijd : 41
Woonplaats : Herentals

BerichtOnderwerp: Inverquantel Drops 10 ml   wo okt 07, 2009 11:41 am

Inverquantel Drops 10 ml
Dierengeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi- en voliérevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren*.

Samenstelling
Bevat per ml: 0,4 mg ivermectine en 20 mg praziquantel.

Beschrijving
Ivermectine behoort tot de groep van avermectine, chemotherapeutica die wat betreft hun structuur overeenkomen met macrolide antibiotica. Ze zijn niet duidelijk werkzaam tegen bacterien of schimmels. Ivermectine is zeer lipofiel en daardoor bijna oplosbaar in water. Ivermectine interfereert met de neurotransmitters glutaminezuur en gamma-aminoboterzuur (GABA) waardoor storingen in de zenuwsignaaltransmissie optreden (opening van de chloride-ionkanalen). Dit resulteert in verlamming en uiteindelijk de dood van gevoelige parasieten. Ivermectine is werkzaam tegen maagdarmwormen, longwormen en ectoparasieten (o.m. horzellarven, bloedzuigende luizen, teken en mijten).
Resistentie is aangetoond en bij enkele nematoden (o.m. Haemonchus contortus, Ostertagia cricumcinta en Trichostrngylus columbriformis). Resistentie bij gevoelige ectoparasieten is (nog) niet bekend.
Praziquantel is een vrijwel onoplosbaar isochinoline-derivaat. Praziquantel gaat een interactie aan met de legument van cestoden waardoor de calcium-ionpermeabiliteit wordt gestoord. Dit leidt tot een contractuur van somatische spieren en een ontregeling van de stofwisseling. Praziqauntel werkt cesticide bij lintwormen en larvale stadia van cestoden in de weefsels. Naast werkzaamheid tegen cestoden bestaat er ook een goede effectiviteit tegen tren°matoden. In de praktijk speelt resistentie geen rol.
De kombinatie van ivermectine en praziquantel heeft in vito en in vivo een potentierende anthelmintische werking.

Indicaties
Behandeling menginfecties met nematoden (rondwormen) en cestoden (lintwormen) bij terrariumdieren, kooi- en voliérevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren.

Contra-indicaties
Schildpadden en vinkachtige kunnen overgevoelig reageren op invermectine.

Toedieningswijze & dosering
Schudden voor gebruik. Uitsluitend voor orale toediening. De éénmalige dosering bedraagt 0,2 mg ivermectine en 10 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht (= 0,5 ml kg lichaamsgewicht).

Bewaring
In de oorspronkelijke verpakking en buiten het bereik van kinderen bewaren.
Niet bewaren boven de 25°c, niet in de koelkast en niet invriezen.

Verpakking
Flacon met 10 ml.

REG NL
Status 01.2002. Versie 01* Dit dierengeneesmiddel valt onder het Besluit Uitzonderingen Registratieregime Dierengeneesmiddelen 1986, Stb 228)
------------


Edit door No1Dragons: Niet iedere dierenarts raadt het gebruik van Iverquantel aan voor baadagamen, veel dierenartsen vinden het middel té zwaar om toe te dienen aan baardagamen.
Bron: AST Farma
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.stm-interior.be
 
Inverquantel Drops 10 ml
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
No1Dragons :: Baardagamen :: De dierenkliniek-
Ga naar: