No1Dragons
Welkom op No1Dragons.com.

Schrijf je vandaag nog gratis in op het gezelligste forum van de BENELUX.
Wij wensen iedereen veel lees en post plezier.

Met vriendelijke groeten
Stefan & Kelly
www.The-ChuLa-Range.be
www.No1Dragons.com

No1Dragons

Nederlandse Baardagamen & Reptielen forum
 
IndexPortalFAQRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Carprofen Drops 10 ml

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Den Chuck
Moderator
Moderator
avatar

Aantal berichten : 183
Registratiedatum : 28-09-09
Leeftijd : 41
Woonplaats : Herentals

BerichtOnderwerp: Carprofen Drops 10 ml   wo okt 07, 2009 11:45 am

Carprofen Drops 10 ml
Diergeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren*.

Samenstelling
Bevat per ml: 4 mg carprofen.

Beschrijving
Carprofen is een NSAID (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug) uit de groep van arylpropionzuurderivaten. De ontstekingsremmende en antiflogistische werking berust op een remming van het enzym cyclo-oxygenase. Wanneer er beschadiging van weefsels optreedt, komt er arachidonzuur vrij dat door het enzym cyclo-oxygenase omgezet wordt in onder meer prostaglandine E. Dit is een mediator die een veelheid van ontstekingsreacties kan veroorzaken, waaronder activering van het complementsysteem. Behalve prostaglandinen worden uit arachidonzuur ook leukotriënen gevormd; deze stoffen spelen onder meer een rol bij chemotaxis en bij hyperreactiviteit van longweefsel. Door remming van cyclo-oxygenase zal de productie van prostaglandinen afnemen, hetgeen zich klinisch zal uiten in afname van pijn, daling van temperatuur en vermindering van lokale verschijnselen als roodheid en zwelling.

Indicaties
Symptomatische pijnbestrijding en remming van de acute ontstekingsreactie bij zowel acute aandoeningen alsook acute opflikkeringen van chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat bij terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, post en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren.


Contra-indicaties
- toediening aan drachtige of lacterende dieren;
- acute of chronische aandoeningen van het maag- en/of darmslijmvlies;
- nierinsufficiëntie;
- afwijkende bloedstolling.


Toedieningswijze & dosering
Schudden voor gebruik. Uitsluitend voor orale toediening. De dosering bedraagt 2 mg carprofen per kg lichaamsgewicht, 1-2 x daags (= 0,5 ml suspensie per kg lichaamsgewicht, 1-2 x daags), gedurende minimaal 7 dagen. Bij langdurige behandeling kan getracht worden de dosering te verminderen of zelfs te halveren.

Bijwerkingen
De bijwerkingen die kunnen optreden zijn kenmerkend voor NSAIDs, zoals occult bloedverlies, gebrek aan eetlust, diarree, braken, apathie, jeuk, dorst en bloed in de urine. Veelal zijn deze symptomen van voorbijgaande aard. Indien deze symptomen niet ophouden dient stopzetting van de behandeling overwogen te worden.

Wisselwerking met andere middelen

- niet gelijktijdig toedienen met andere ontstekingsremmende middelen;
- niet combineren met antibiotica van de aminoglycoside groep;
- niet combineren met anticoagulantia en andere middelen met een risico voor ulceratie/bloedingen van het slijmvlies van het maagdarmkanaal.

Bewaring
In de oorspronkelijke verpakking en buiten het bereik van kinderen bewaren. Niet bewaren boven 25°C, niet in de koelkast bewaren en niet invriezen.

Verpakking
Flacon met 10 ml.

REG NL
Status 01.2002. Versie 02 * Dit diergeneesmiddel valt onder het Besluit Uitzonderingen Registratieregime Diergeneesmiddelen 1986, Stb 228)
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.stm-interior.be
 
Carprofen Drops 10 ml
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
No1Dragons :: Baardagamen :: De dierenkliniek-
Ga naar: